Surse media din Rusia: Doi șefi FSB au fost puși sub arest la domiciliu. Putin, extrem de nemulțumit de activitatea acestui serviciu

  • 11 Martie 2022 15:04
Surse media din Rusia: Doi șefi FSB au fost puși sub arest la domiciliu. Putin, extrem de nemulțumit de activitatea acestui serviciu

Doi șefi ai FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, au fost puși sub arest la domiciliu, a anunțat un jurnalist rus de investigații, specializat în anchete despre serviciile secrete și de spionaj ale Federației Ruse.

„Putin pare să fie extrem de nemulțumit de activitatea FSB în Ucraina: el s-a dezlănțuit asupra Serviciului 5 SOiMS (departamentul de informații externe al FSB). Serghei Beseda, șeful acestui serviciu și adjunctul său Boluh, au fost plasați sub arest la domiciliu, conform surselor pe care le am în acest serviciu”, a declarat jurnalistul rus de investigații Andrei Soldatov, potrivit DIGI24.

Andrei Soldatov este un jurnalist rus expert în serviciile de informații și autor al cărții best-seller „Rețeaua Roșie”. Soldatov mai este co-fondator și redactor al site-ului de investigații agentura.ru.

Experții americani estimează că Rusia a pierdut până la 6.000 de militari în doar două săptămâni de război în Ucraina. Rusia a recunoscut pierderea a circa 500 de militari, în vreme ce Ucraina susține că pierderile armatei ruse se ridică la peste 11.000 de militari.

Pe 21 februarie, cu trei zile înainte invadării Ucrainei de către Rusia, Vladimir Putin l-a umilit în fața camerelor TV pe actualul director al serviciului de spionaj extern al Rusiei, Serghei Narîșkin, în ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău