SURSE: Cât gaz a importat Republica Moldova din România

  • 23 Mai 2016 08:16
SURSE: Cât gaz a importat Republica Moldova din România

În acest an, Republica Moldova a importat aproximativ 700.000 de metri cubi de gaz din România, au comunicat pentru Radio Chișinău surse din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului.

Altă cantitate de gaz din România va fi importată spre sfârșitul anului, în perioada sezonului rece.

Amintim că Republica Moldova a început să importe gaz din România în martie 2015. Cantitatea anuală de gaz importată este de aproximativ un milion de metri cubi.

Gazul importat din România poate fi livrat în orașul Ungheni și câteva sate din împrejurimi. Pentru ca Republica Moldova să poată fi asigurată în totalitate cu gaz din România este nevoie de extinderea gazoductului de la Ungheni la Chișinău.

Șeful Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Dimitri Gvindadze, a anunțat zilele trecute în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip că dacă Guvernul va realiza toate angajamentele asumate, inclusiv semnarea unui memorandum cu FMI, atunci, până la finele anului curent, BERD și BEI vor fi disponibile să semneze acordul de finanțare a gazoductului Ungheni-Chișinău în sumă de circa 90 de milioane de euro.

Republica Moldova (fără regiunea de est) consumă anual aproximativ un miliard de metri cubi de gaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău