Surprize de Ziua Copilului pentru copiii cu dizabilități din Cotiujenii Mari

  • 30 Mai 18:43
Surprize de Ziua Copilului pentru copiii cu dizabilități din Cotiujenii Mari

În pofida unei crize pandemice care încă este în creștere în Republica Moldova și de pe urma căreea suferă mii de oameni, un grup de tineri voluntari din s. Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești a decis să aducă de Ziua Internațională a Copilului surprize pentru 20 de copii cu dizabilități din localitate. 

 
Pe 31 mai, începând cu ora 10.00, circa 10 voluntari vor porni pe propriile biciclete și pe cele procurate din donațiile diasporei în vizită la 10 familii nevoiașe și cu mulți copii să împartă cadouri, produse de primă necesitate și dulciuri. 
 
Sprijiniți de diaspora americană, băștinașii din localitatea Cotiujenii Mari care au plecat de mai bine de 20 de ani, fanii reveistei HORA in America, voluntarii vor da startul caravanei bicicletelor: "Tinerii luptă împotriva coronavirus". Aceștia au fost instruiți de autoritățile locale privind măsurile de protecție pe care trebuie să le respecte în timpul acțiunei. 
 
Ideea a pornit de la jurnalista Natalia Ghilașcu, redactor al platformei online www.HORAinAmerica.com, care este cu inima pentru tinerii din satul de baștină. Inițiativa a fost preluată de ONG-ul local "Plai Natal", Primărie și elevii de la Liceul Cotiujenii Mari. Bicicletele procurate din donații vor fi folosite de voluntari pe tot parcursul crizei pandemice pentru a veni în susținerea altor categorii nevoiașe, persoane în etate și oameni cu o situație financiară precară.
 
"La fiecare sumă de o mie de dolari adunați în cadrul campaniei Caravana Bicicletelor, tinerii vor putea continua în același spirit, să învețe rolul de a fi eroi pentru satul și comunitatea lor, demonstrând că prin atitudine pozitivă pot învinge coronavirus și starea de deznădejde în care mulți au căzut. Vrem să aducem o speranță și să avem încredere că doar fiind uniți în timpuri dificile, oamenii se pot salva", afirmă inițiatoarea campaniei. 
 
Pe lângă spijinul și timpul acordat de către tineri oamenilor izolați, voluntarii vor avea ocazia să creeze un club de ciclism pentru a-și dezvolta și un corp sănătos. Ca alternativă a propriei lor izolare, în fiecare săptămână din această vară vor merge în expediții regionale și vor petrece un timp util împreună. Echipați cu măști de protecție, păstrând distanța fizică, aceștia vor demonstra că măsurile de protecție nu sunt un prilej de a te distanța social și emoțional de comunitate.  
 
Inițiatorii își propun să colecteze pentru început 5.000 USD, iar prima tranșă de o mie USD îi vor ajuta să demareze prima caravană pentru copii. 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22
Câțiva nori
Umiditate:37 %
Vint:6,2 m/s
Wed
19
Thu
21
Fri
23
Sat
23
Sun
23

Curs oficial BNM 14 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4080 0.0141
USD 17.1276 -0.0436
RON 4.0068 0.0015
UAH 0.6320 -0.0048
RUB 0.2417 0.0002
Arhivă Radio Chișinău