Surpriză | Seturile de bunuri promise de Guvern pentru nou-născuți vor fi furnizate de o firmă IT (Mold-Street)

  • 06 Ianuarie 2019 12:17
Surpriză | Seturile de bunuri promise de Guvern pentru nou-născuți vor fi furnizate de o firmă IT (Mold-Street)

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a selectat compania care va livra cutii cu bunuri de primă necesitate pentru fiecare nou-născut, în cadrul campaniei lansate de Guvern „O nouă viață”. Firma nu ar corespunde însă cerințelor impuse de Cabinetul de Miniștri. 

Este firma Rapid Link SRL din Chișinău, care arfe un capital social de 255.400 lei și îl are ca unic asociat pe omul de afaceri Victor Baciu, tot el administratorul acesteia, menționează Mold-Street.

De la servicii IT la seturi pentru nou-născuți

Contractul semnat pe 27 decembrie 2018 în valoare de 20,4 milioane lei (16,99 milioane lei fără TVA) prevede livrarea în perioada 1 ianuarie - mai 2019 de seturi de bunuri pentru nou-născuți în toate maternitățile din țară, astfel încât toate familiile să beneficieze de cutiile pentru nou-născuți. Valoarea contractului este mai mică cu peste trei milioane lei decât a estimat inițial Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), iar singurul concurent, societatea Universcom a propus un preț de circa 22 milioane lei cu TVA (18,2 milioane lei, fără TVA).

Firma selectată reprezintă totuși o supriză în condițiile în care aceasta are ca domeniu de activitate oferirea de "soluții profesionale complete în domeniul tehnologiilor informaționale – transport de date securizat, linii dedicate, internet, centre de date, servere dedicate și virtuale, colocare, hosting" și nu figurează ca producător de astfel de bunuri.

Guvern: Furnizorul trebuie să fie producător autohton de mărfuri, inclusiv pentru copii!

Contractul provoacă câteva semne de întrebare, în special în privința furznizorului selectat.

Astfel, conform Regulamentului privind asigurarea familiilor cu bunuri la nașterea copiilor, aprobat de Guvernul Filip pe 24 octombrie 2018, "furnizorul trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții, printre care să fie producător autohton, a cărui activitate să țină de producerea mărfurilor inclusiv pentru copii, în conformitate cu actele normative în vigoare.

Din datele de pe pagina WEB, dar și cele de la Agenția Servicii Publice, compania nu apare însă ca producător și nici furnizor de mărfuri pentru copii.

Totodată, până acum Rapid Link SRL a câștigat în special contracte de servicii de instalare a sistemelor de cablare structurată, semnalizare de incendiu și pază, servicii de consultanță, proiectare și management al proiectelor pentru infrastructura de comunicații etc.

Mai multe detalii găsiți pe Mold-Street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău