Suportul bugetar nerambursabil de 40 milioane de euro din partea Germaniei a fost debursat pe contul Ministerului Finanțelor

  • 30 Noiembrie 2022 14:08
Suportul bugetar nerambursabil de 40 milioane de euro din partea Germaniei a fost debursat pe contul Ministerului Finanțelor

Finanțarea externă, oferită de Republica Federală Germania, sub formă de grant pentru suportul bugetar în sumă de 40 milioane de euro a fost debursată pe contul Ministerului Finanțelor. Acest suport financiar va susține programele de stat în compensarea creșterii costurilor energiei pentru grupurile vulnerabile.

Mijloacele financiare vor sprijini Republica Moldova în implementarea programului guvernamental „Ajutor la contor”. Astfel, populația Republicii Moldova va beneficia de compensații în factura la energie în perioada sezonului rece noiembrie 2022 - martie 2023, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

Acordul de finanțare privind promovarea securității energetice a grupurilor vulnerabile a fost semnat între Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW și Republica Moldova, reprezentată de către Ministerul Finanțelor la Chișinău, pe data de 18 noiembrie curent, se arată în comunicatul Ministerului Finanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău