Supercupa Moldovei la fotbal, se joacă în premieră în „capitala de nord”

  • 26 Iunie 2021 09:53
Supercupa Moldovei la fotbal, se joacă în premieră în „capitala de nord”

Sheriff Tiraspol și Sfântul Gheorghe Suruceni își vor disputa sâmbătă, 26 iunie, Supercupa Moldovei la fotbal care se va disputa în premieră la Bălți, pe stadionul orășenesc, de la ora 20:00. De regulă, partidele în care se întâlnesc cele mai bune echipe – campioana și deținătoarea cupei – se disputau la Tiraspol, pe stadionul Sheriff.

Cele două echipe s-au confruntat ultima dată într-un meci oficial pe 30 mai 2021, chiar în finala Cupei Moldovei din acest an, iar „sfinții” s-au impus în fața transnistrenilor la penalty-uri, cu scorul de 3-2.

Anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19, Supercupa nu s-a mai disputat, astfel că deținătoarea trofeului este Milsami Orhei care a câștigat Supercupa în 2019 după ce a dispus de Sheriff cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare.

Din 2003, când în Rep. Moldova a fost lansată Supercupa, au fost jucate până acum doar 11 ediții în această competiție în condițiile în care trofeul nu s-a mai disputat în unii ani, atunci când o echipă reușește eventul (Cupa + Campionatul).

Cele mai multe trofee, 7 la număr, le deține Sheriff Tiraspol. Milsami Orhei a câștigat de două ori Supercupa, iar Zimbru și Dacia Chișinău – câte o dată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău