Summitul UE a adoptat Declarația de la Sibiu privind viitorul comunității

  • 09 Mai 2019 16:32
 Summitul UE a adoptat Declarația de la Sibiu privind viitorul comunității

Șefii de stat și de guvern din țările membre Uniunii Europene au adoptat, în cadrul summitului informal de joi, Declarația de la Sibiu privind strategia comunității pentru următorii cinci ani, se afirmă în declarația liderilor UE, scrie Radio Chișinău

"Ne reafirmăm convingerea că, atunci când suntem uniți, suntem mai puternici în această lume tot mai instabilă și complicată. Recunoaștem că avem responsabilitatea, ca lideri, de a face Uniunea noastră mai puternică, iar viitorul nostru mai luminos, recunoscând, totodată, perspectiva europeană a altor state europene. De aceea, am adoptat, astăzi, în unanimitate, Declarația de la Sibiu privind cele zece responsabilități ale noastre" - se afirmă în declarație.

 
În document se menționează că Uniunea Europeană va fi "un lider mondial responsabil" în următorii cinci ani. "Problemele cu care ne confruntăm astăzi ne afectează pe noi toți. Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri din lume pentru a menține și a dezvolta ordinea internațională bazată pe norme, pentru a valorifica la maximum noile oportunități comerciale și pentru a aborda împreună probleme globale, precum conservarea mediului și combaterea schimbărilor climatice" - se subliniază în document. Aceasta este una din cele zece responsabilități, incluse în Declarația de la Sibiu. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău