Summitul Trump-Kim va costa Singapore 15 milioane de dolari

  • 10 Iunie 2018 16:44
Summitul Trump-Kim va costa Singapore 15 milioane de dolari

Summitul dintre președintele SUA și liderul nord-coreean Kim Jong Un va costa Singapore în jur de 20 de milioane de dolari singaporezi (15 milioane dolari americani), a anunțat prim-ministrul Lee Hsien Loong, adăugând că "este un cost pe care suntem dispuși să îl plătim", informează duminică dpa.

Potrivit ziarului Straits Times din Singapore, Lee a spus că costurile legate de securitate reprezintă aproape jumătate din totalul cheltuielilor estimate de guvernul din Singapore, pe care și le asumă în întregime.

"Aceasta este contribuția noastră la un efort internațional care este în interesul nostru profund", a declarat Lee.

Lee a răspuns la întrebări puse de reporteri duminică la Centrul Internațional Media, unde se estimează că 2.000 de membri ai presei internaționale vor transmite în timpul summitului.

Singapore a efectuat pregătiri intense pentru a saluta sosirea lui Kim și Donald Trump înaintea summitului de marți.

Potrivit Straits Times, Lee a subliniat importanța ca întâlnirea să aibă loc conform planurilor, notând că ea ar putea stabili evoluțiile în Peninsula Coreea pe o nouă traiectorie într-un mod ce ar "favoriza securitatea și stabilitatea regiunii".

El a remarcat de asemenea că decizia de a organiza reuniunea în Singapore este un indiciu al legăturilor diplomatice prietenoase ale orașului-stat cu cele două țări care au avut relații istorice acrimonioase.

"Ne face publicitate", a spus Lee. "Faptul ca am fost aleși ca sit al întâlnirii - nu noi am cerut-o - spune ceva despre relațiile dintre Singapore cu Statele Unite și Coreea de Nord", a subliniat el.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău