Summitul NATO | Angela Merkel, întrevedere privată cu Donald Trump, după criticile la adresa Germaniei

  • 11 Iulie 2018 15:24
Summitul NATO | Angela Merkel, întrevedere privată cu Donald Trump, după criticile la adresa Germaniei

Președintele SUA, Donald Trump, se va întâlni miercuri cu cancelarul german Angela Merkel, la doar câteva ore după ce a afirmat că Germania, un aliat tradițional al SUA, este "în totalitate controlată" și "prizonieră" Rusiei, informează agenția The Associated Press, citată de Mediafax.

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a anunțat că Trump va reitera criticile la adresa Germaniei în cadrul întrevederii cu liderul de la Berlin.

Criticile lui Trump privind afacerile în domeniul energiei între Germania și Rusia se referă la gazoductul submarin Nord Stream 2, care va permite transportul direct de gaze naturale din Rusia spre Germania, evitând teritoriul unor țări ca Ucraina sau Polonia.

Cancelarul german Angela Merkel, care se va întâlni miercuri cu Trump cu ocazia summitului NATO, și-a exprimat susținerea pentru proiectul Nord Stream 2, în pofida criticilor din partea SUA și unor țări europene, în special Polonia, care au avertizat că sporirea importurilor de hidrocarburi rusești ar amplifica dependența Europei de Moscova.

Berlinul însă susține că proiectul Nord Stream 2 este unul privat și nu este în niciun fel finanțat din fonduri publice.

Sanders a mai adăugat că Trump se va întâlni tot miercuri și cu președintele francez Emmanuel Macron.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău