Summitul de la Elveția: 50 de miliarde de dolari din activele rusești înghețate vor fi debursați pentru susținerea Ucrainei

  • 13 Iunie 10:38
Summitul de la Elveția: 50 de miliarde de dolari din activele rusești înghețate vor fi debursați pentru susținerea Ucrainei

Liderii statelor din G7 au ajuns la un acord asupra „debursării a 50 de miliarde” de dolari pentru Ucraina prin utilizarea activelor ruse înghețate, a anunțat președinția franceză, ieri seara, 12 iunie, precizând că această debursare va avea loc „înainte de sfârșitul lui 2024”, informează AFP.

Va exista o unanimitate în G7 când va fi vorba de a utiliza aceste active înghețate pentru a ajuta Ucraina să se reconstruiască”, a declarat înainte de aceasta John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională al Casei Albe.

Președintele francez Emmanuel Macron urmează să sosească în această dimineață în Italia, pentru a participa la summitul G7.

Sâmbătă, 15 iunie, el se va deplasa în Elveția la summitul pentru pace în Ucraina, summit la care sunt așteptați zeci de lideri din întreaga lume, însă fără Moscova și Beijing.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău