Suma uriașă cu care s-a vândut scheletul lui Stan, unul din cei mai mari Tiranozauri din lume. Licitația a început de la 8 milioane $

  • 07 Octombrie 2020 19:30
Suma uriașă cu care s-a vândut scheletul lui Stan, unul din cei mai mari Tiranozauri din lume. Licitația a început de la 8 milioane $

La mai bine de 60 de milioane de ani de la dispariția lor, dinozaurii continuă să fascineze. Atât de mult, încât o persoană rămasă anonimă a plătit aproape 32 de milioane de dolari pentru scheletul unui T.Rex, scrie Digi24.ro

S-a întâmplat la o licitație Christie`s, iar suma este de patru ori mai mare față de cea estimată. Pragul de 8 milioane de dolari a fost depășit după primele două minute de licitație.

Botezat Stan, scheletul a fost descoperit în 1987 și este una dintre cele mai bine conservate și mai mari fosile de T.Rex găsite vreodată. Este o raritate în lumea paleontologilor, care spun că dinozaurul cântărea opt tone, avea 12 metri lungime și patru înălțime. Acum este și cel mai scump din lume.

În ultimele două decenii, Stan a fost studiat la Black Hills Institute din Dakota de Sud, iar paleontologii au realizat zeci de lucrări în baza a ce au observat la el, potrivit CNN.

Primul dintre oasele sale a fost găsit în Hell Creek, o zonă care se întinde pe arii din patru state americane, Montana, Dakota de Nord și de Sud și Wyoming, în 1987, de către Stan Sacrison, un paleontolog amator.

Celelalte oase au rămas nedescoperite până în 1992, când paleontologii au realizat ce găsise, de fapt, Stan Sacrison. A fost nevoie de mai mult de 30.000 de ore de muncă pentru ca scheletul să fie scos la lumină și refăcut. Cercetătorii au aflat că Stan a suferit o fractură la gât în timpul vieții sale și a avut probleme cu coloana vertebrală. Au fost găsite și leziuni craniene pe care Stan ar fi putut să le dobândească în lupta cu alți dinozauri.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău