Suedia și Danemarca în RĂZBOI pe Twitter
-
09 Iulie 2016 16:01
Un veritabil război s-a pornit, ca din senin, joi, între conturile oficiale de Twitter ale Suediei și Danemarcei, prilej cu care am aflat la ce apelează utilizatorii de Twitter din cele două țări pentru a râde pe seama rivalilor nordici.
Totul a fost permis, pornind de la glume pe seama faunei, via jucării LEGO și ajungând până la presupusa dominație daneză pe piața mondială a băncilor de spermă, conform unui material publicat de vox.com.
Încă de joi dimineață, contul de Twitter al Danemarcei, administrat de Ministerul de Externe al acestei țări, a retransmis un tweet deloc provocator de pe contul Suediei, în care se susținea că danezii și suedezii au foarte mult lucruri în comun — cu referire, de această dată, la aversiunea lor comună pentru... mochete. Părea un subiect nevinovat, însă situația a degenerat rapid după ce Suedia a răspuns luând în glumă mărimea Danemarcei. Și astfel a fost trasă prima salvă de tun în Marele Război Nordic de pe Twitter din 2016.
Continuarea ține deja de istorie: Danemarca a răspuns la comentariul cu privire la dimensiunile sale reduse invocând faptul că suedezii sunt obligați să respecte mult prea multe legi și reguli. Apoi lucrurile au scăpat rapid de sub control.
Dintre comentariile care au circulat între conturile de Twitter ale celor două țări le menționăm pe cele cu privire la un elan care a înotat din Suedia în Danemarca și în cele din urmă a murit pe țărmul danez, cele despre un polițist suedez care a crezut că un compatriot de-al său în stare de ebrietate ar fi vorbit daneza, despre un tată suedez care și-a botezat copilul Lego (după numele celebrelor jucării daneze) și, poate cele mai bizare comentarii dintre toate, cele cu privire la un material publicat de Vice conform căruia Danemarca domină piața globală a donatorilor de spermă.
Spre deosebire de perioadele din trecut, când feudele dintre vikingi erau rezolvate cu sabia și cu toporul, de această dată cele două națiuni nordice s-au menținut în limitele spațiului virtual.
Sursa: Agerpres.ro