Suedia este decisă să solicite cât mai repede aderarea la NATO

  • 13 Aprilie 2022 14:34
Suedia este decisă să solicite cât mai repede aderarea la NATO

Suedia este pregătită să se alăture NATO încă din această vară, anunță presa suedeză care precizează că țările europene din afara Alianței Nord Atlantice au început să-și schimbe politica de apărare ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, transmite defenseromania.ro.

Potrivit Liderii Partidului Social Democrat, aflat la guvernare in Suedia, vor susține cererea ca tara lor sa adere la NATO, într-un context geopolitic destul de tensionat în care războiul din Ucraina redesenează harta securității europene. 

Liderii de la Stockholm au decis, potrivit rapoartelor presei suedeze, ca vor solicita ca Suedia sa adere la NATO în lunile următoare.

Prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, și alți lideri ai Partidului Social Democrat  au decis că „obiectivul lor este ca Suedia să adere la NATO în iunie anul acesta”, a informat ziarul SVD.

Premierul suedez Magdalena Andersson a declarat miercuri că țara sa a decis să solicite aderarea la NATO, relatează cotidianul suedez Svenska Dagbladet. Aceasta ar dori ca Suedia să se alăture Organizației Tratatului Atlanticului de Nord din lua iunie a acestui an.

Cotidianul suedez relatează că liberii partidului social-democrat suedez au decis că guvernul va solicita aderarea la NATO la summitul de la Madrid de anul acesta al Alianței, care va avea loc la sfârșitul lunii iunie.

De asemenea, Finlanda a deschis și ea o dezbatere privind aderarea la NATO.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău