Suedia: Anchetă în legătură cu acuzații de discriminare la retailerul H&M

  • 09 Decembrie 2020 18:07
Suedia: Anchetă în legătură cu acuzații de discriminare la retailerul H&M

Marele retailer de haine suedez Hennes & Mauritz (H&M) este anchetat pentru acuzații că ar fi discriminat clienți pe baza etniei lor în Suedia, a anunțat miercuri o agenția guvernamentală de la Stockholm, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Persoanelor de alte origini etnice decât cea suedeză li s-a cerut, de exemplu, să arate un bon fiscal atunci când schimbă haine cumpărate, ceea ce încalcă politica firmei, a precizat Ombudsman-ul pentru Egalitate din Suedia.

Investigația a fost inițiată în urma unor informații apărute în cotidianul suedez Aftonbladet.

Publicația a postat recent pe site-ul său imagini cu clienți de diferite origini etnice respinși când încercau să schimbe haine care încă aveau prețul pe ele. Unii dintre clienți au înregistrat cu camera ascunsă astfel de momente.

Ziarul a intervievat aproximativ 60 de clienți și angajați ai H&M.

"Informația apărută în relatările media conform căreia unii clienți sunt tratați mai prost decât alții din cauza originii lor etnice este motivul pentru care Ombudsman-ul pentru Egalitate a solicitat un răspuns din partea companiei", a declarat Lars Arrhenius, șeful acestei agenții guvernamentale.

Ombudsman-ul a scris companiei H&M și așteaptă până la 22 decembrie un răspuns în legătură cu politica privind schimbarea hainelor și cu poziția sa privind discriminarea.

Compania H&M a confirmat într-un e-mail pentru DPA că a fost contactată de ombudsman, dar nu a oferit alte detalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău