Suedia amână relaxarea restricțiilor, din cauza valului trei al epidemiei

  • 31 Martie 2021 18:44
Suedia amână relaxarea restricțiilor, din cauza valului trei al epidemiei

Guvernul suedez va amâna relaxarea plănuită a unora dintre restricțiile împotriva COVID-19 până cel puțin la data de 3 mai, din cauza severității valului trei al pandemiei, a anunțat miercuri premierul Stefan Lofven. El nu a anunțat totuși măsuri suplimentare, transmite Reuters,preluată de Agerpres.

„Situația este serioasă. Răspândirea infecției este la un nivel ridicat”, a declarat Stefan Lofven într-o conferință de presă.

Agenția de Sănătate a cerut marți guvernului să amâne relaxarea anunțată anterior, care includea creșterea limitei de vizitatori în parcurile de distracție, la concerte și meciuri de fotbal.

Suedia a ales o cale diferită de a celor mai multe țări în timpul pandemiei, optând împotriva lockdown-urilor, deși a aplicat gradual, în cea mai mare parte voluntar, restricții asupra adunărilor publice și activităților sociale.

Suedia a raportat miercuri 8.441 de cazuri noi de infectare și 35 de decese.

Numărul infectărilor a crescut puternic în ultimele săptămâni, până la nivelurile din decembrie, însă decesele au rămas la un nivel relativ scăzut.

„Primim informații despre o situație tensionată în sistemul de sănătate. În multe regiuni, infectarea crește dramatic”, a spus directorul general al Agenției de Sănătate, Johan Carlson.

Suedia, țară cu 10 milioane de locuitori, a raportat peste 13.000 de decese asociate COVID-19, o rată de mortalitate de câteva ori mai mare decât în statele nordice vecine, dar mai scăzută decât în majoritatea țărilor europene care au optat pentru lockdown, notează Reuters.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău