Suedia a prelungit controalele frontaliere până în luna noiembrie

  • 09 Mai 2019 17:10
Suedia a prelungit controalele frontaliere până în luna noiembrie

Suedia a anunțat joi că va prelungi controalele temporare la frontierele sale până în luna noiembrie, motivând decizia prin rațiuni de securitate și lipsa controalelor la granițele externe ale Europei, transmite dpa, preluat de Agerpres.

''Acolo rămâne o amenințare gravă pentru ordinea publică și securitatea internă a Suediei'', relevă o declarație a guvernului de la Stockholm, dată publicității după ședința sa săptămânală.

Suedia a introdus aceste controale în noiembrie 2015, an în timpul căruia în țara scandinavă s-a înregistrat un număr record (163.000) de cereri de azil, ceea ce a pus presiune asupra resurselor și capacității centrelor de primire a refugiaților.

Ulterior, măsura a fost prelungită de câteva ori.

Autoritățile suedeze au menționat că extinderea cu șase luni a controalelor frontaliere este similară deciziilor luate de Danemarca și Norvegia. La fel ca Suedia, cele două state sunt membre ale spațiului Schengen de liberă circulație, unde este permisă circulația liberă a persoanelor fără a fi nevoie de documente de călătorie sau de controale la granițele interne. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău