Sudanul de Sud | Cel puțin 17 morți în urma prăbușirii unui avion de pasageri

  • 09 Septembrie 2018 18:46
Sudanul de Sud | Cel puțin 17 morți în urma prăbușirii unui avion de pasageri

Cel puțin 17 persoane au murit, duminică, în urma prăbușirii unui avion de pasageri în Sudanul de Sud, a anunțat ministrul informațiilor publice sud-sudanez Taban Abel, transmit Reuters.

Avionul, care a căzut într-un râu, efectua un zbor între aeroportul internațional din capitala sud-sudaneză Juba și orașul Yirol.

„Avionul s-a prăbușit, 17 persoane au murit și există trei supraviețuitori”, a declarat Abel pentru Reuters. În aparatul de zbor se aflau în total 22 de persoane, dintre care două sunt date dispărute.

Unul dintre supraviețuitori, un medic italian care lucru pentru un ONG, se află în stare critică și este supus unei intervenții chirurgicale la spitalul din Yirol.

În ultimii ani în Sudanul de Sud s-au înregistrat mai multe accidente aviatice. În 2017, patru pasageri au fost răniți după ce un avion a lovit o autospecială, fiind cuprins de flăcări. Zeci de persoane au murit în 2015 din cauza prăbușirii unui avion-cargo de fabricație rusească, la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul din Juba. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău