Sucul de morcov, recomandat de nutriționiști în lunile friguroase de toamnă

  • 03 Decembrie 2017 16:25
Sucul de morcov, recomandat de nutriționiști în lunile friguroase de toamnă

Morcovii sunt benefici pentru sănătatea noastră. Ei conving prin conținutul ridicat de vitamine și minerale. Nutriționiștii recomandă consumul lor, în special în lunile friguroase de toamnă și de iarnă.

Amestecul de vitamine și minerale consolidează sistemul imunitar. Morcovii conțin vitaminele B1, B2, C și E, precum și mineralele potasiu, calciu, fosfor și fier. Consumul de morcovi protejează organismul împotriva diabetului, aterosclerozei, cancerului și ajută împotriva pietrelor la rinichi.

Totodată, morcovii scad colesterolul, previn atacurile de inimă și accidentele vasculare cerebrale. Ei conțin cantități mari de betacaroten, care sunt transformate în vitamina A în organism. Acest lucru susține în mod eficient sănătatea ochilor și a pielii și previne îmbătrânirea prematură. De asemenea, au un conținut redus de calorii, carbohidrați și sodiu.

O jumătate de cană de morcovi oferă aproximativ de patru ori doza zilnică recomandată de vitamina A și conține, de asemenea, cantități semnificative din vitaminele B6, C și K, precum și acid folic, potasiu, fier, cupru, mangan și fibre.
Morcovii se pot consuma cruzi, ca o gustare, în sucuri, salate sau în diverse preparate precum supe, garnituri de legume, prăjituri sau torturi. Sucul proaspăt de morcovi simplu sau amestecat cu alte rădăcinoase și mere este ideal pentru a preveni răcelile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău