Sucul de morcov, recomandat de nutriționiști în lunile friguroase de toamnă
-
03 Decembrie 2017 16:25
Morcovii sunt benefici pentru sănătatea noastră. Ei conving prin conținutul ridicat de vitamine și minerale. Nutriționiștii recomandă consumul lor, în special în lunile friguroase de toamnă și de iarnă.
Amestecul de vitamine și minerale consolidează sistemul imunitar. Morcovii conțin vitaminele B1, B2, C și E, precum și mineralele potasiu, calciu, fosfor și fier. Consumul de morcovi protejează organismul împotriva diabetului, aterosclerozei, cancerului și ajută împotriva pietrelor la rinichi.
Totodată, morcovii scad colesterolul, previn atacurile de inimă și accidentele vasculare cerebrale. Ei conțin cantități mari de betacaroten, care sunt transformate în vitamina A în organism. Acest lucru susține în mod eficient sănătatea ochilor și a pielii și previne îmbătrânirea prematură. De asemenea, au un conținut redus de calorii, carbohidrați și sodiu.
O jumătate de cană de morcovi oferă aproximativ de patru ori doza zilnică recomandată de vitamina A și conține, de asemenea, cantități semnificative din vitaminele B6, C și K, precum și acid folic, potasiu, fier, cupru, mangan și fibre.
Morcovii se pot consuma cruzi, ca o gustare, în sucuri, salate sau în diverse preparate precum supe, garnituri de legume, prăjituri sau torturi. Sucul proaspăt de morcovi simplu sau amestecat cu alte rădăcinoase și mere este ideal pentru a preveni răcelile.