Succese memorabile pentru echipa Republicii Moldova la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell 2023 din Ungaria

  • 27 Iunie 2023 11:02
Succese memorabile pentru echipa Republicii Moldova la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell 2023 din Ungaria

Echipa Republicii Moldova a avut o prestație impresionantă la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell, care a avut loc în perioada 22-26 iunie, în orașul Hodmezovasarhely, Ungaria. Atleții echipei naționale au reușit să obțină numeroase clasări pe podium, făcând dovada unei pregătiri excelente și a unui spirit competitiv de invidiat, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

În categoria seniorilor, Nicolai Frangu a triumfat la categoriile de 74 kg la disciplina Ciclul lung, 10 min, și Biatlon, 10 min, ocupând prima poziție. Mihail Muntean s-a clasat pe locul doi în competiția Ciclul lung, 10 min, și a ocupat locul trei la Ciclul lung semi-maraton, 30 min, la categoria 87 kg.

În competiția Para Kettlebell, Republica Moldova s-a remarcat prin victorii memorabile. Roșca Ștefan a obținut locul întâi la disciplina Double press, iar  Mihail Țurcan a câștigat medalia de aur la competiția One Arm press. Valeriu Buruian a excelat, de asemenea, clasându-se pe prima poziție în disciplina Double Arm Jerk.

Campionatul a continuat cu succese semnificative pentru echipa noastră și la categoriile Masters și Juniori. Nicolai Birliba a obținut medalia de aur la competiția Semi-maraton, 30 min, Jerk, categoria Masters. La categoria Juniori U18 Maxim Andrieș a obținut locul doi  în Semi-maraton, 30 min, Jerk, iar la Juniori U15 Iurii Donighevici și Alexandru Zibrițchi  au ocupat prima poziție în competițiile Semi-maraton, 30 min, Ciclul lung, respectiv Semi-maraton, 30 min, Snatch.  Maxim Creangă  și Denis Spînu au obținut locul doi în Semi-maraton, 30 min, Ciclul lung.

Antrenorul  Dumitru Prodan și-a exprimat mândria și satisfacția față de performanțele obținute de echipa sa.

Succesele echipei Republicii Moldova la acest campionat demonstrează puterea și determinarea cu care țara noastră continuă să se afirme pe arena sportului mondial. Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorului echipei și le urează noi performanțe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău