Subvenții pentru angajatorii care vor crea locuri de muncă noi

  • 03 Iunie 2019 15:16
Subvenții pentru angajatorii care vor crea locuri de muncă noi

Agenții economici vot putea beneficia de o subvenție unică în mărime de cel puțin 40 de mii de lei, pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul anului 2019. Aceștia urmează să depună cererile de rezervare a subvenției până la data de 31 iulie, transmitea IPN.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru a solicita subvenția unică, agenții economici trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe criterii. Printre acestea se numără creșterea efectivului de salariați de cel puțin o sută de persoane. Salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate nu trebuie să fie mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie. Alte criterii sunt menținerea posturilor de muncă create pentru cel puțin trei ani, precum și lipsa restanțelor la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, susține că implementarea acestui mecanism de subvenționare a creării locurilor de muncă va contribui la stimularea investițiilor și la creșterea economică. „Acest instrument va conduce la sporirea nivelului ocupării forței de muncă și la creșterea plăților la buget consolidat, mai mult va diminua fenomenul achitării salariilor în plic, și respectiv, reducerea evaziunii fiscale”, a declarat Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă al Ministerului.

Cererile de rezervare a subvenției pot fi depuse în scris sau expediate prin poșta electronică a Ministerului Finanțelor până la 31 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău