Subvenții din partea statului pentru stimularea dezvoltării agriculturii ecologice

  • 01 Martie 12:50
Subvenții din partea statului pentru stimularea dezvoltării agriculturii ecologice

Statul va acorda subvenții pentru stimularea dezvoltării agriculturii ecologice. Acestea vor fi alocate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, iar mărimea și modul de acordare a acestora urmează să fie stabilite de Guvern. Prevederile în acest sens se conțin într-un proiect de lege avizat de către Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară, transmite IPN.

Proiectul mai conține prevederi menite să asigure dezvoltarea durabilă a producției ecologice, concurența loială și funcționarea adecvată a pieței interne a produselor ecologice. Documentul mai stipulează produsele și substanțele permise pentru utilizare în producția ecologică, etichetarea și certificarea produselor ecologice, importul și exportul acestora.

Totodată, potrivit documentului, va funcționa un sistem informațional automatizat privind producția ecologică în scopul evidenței și schimbului de date aferente activității în domeniul producției agroalimentare. Autorii proiectului mai propun delegarea mai multor competențe Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și prevede armonizarea legislației naționale cu legislația Uniunii Europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Nori împrăștiați
Umiditate:43 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
15
Arhivă Radio Chișinău