Substanța detectată de sateliții meteo deasupra orașului Wuhan indică un scenariu sumbru

  • 10 Februarie 2020 15:18
Substanța detectată de sateliții meteo deasupra orașului Wuhan indică un scenariu sumbru Mediafax

Datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arată cantități mari de dioxid de sulf (SO2) - un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înțepător și gust acrișor - deasupra orașului Wuhan, informează Mediafax.

Acest gaz este emanat după ce sunt arse materii organice - printre care și cadavre umane -, resturi medicale sau combustibili fosili și prezența lui în concentrație ridicată susține teoria conform căreia numărul real al deceselor cauzate de coronavirus este mult mai mare decât cel anunțat oficial. Un nivel ridicat de SO2 a fost detectat, de asemenea, în orașul Chongqing, aflat și el în carantină din cauza coronavirusului, notează sursa citată.

Expunerea prelungită la un nivel ridicat de dioxid de sulf poate cauza afecțiuni grave și chiar moartea, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. „SO2 poate afecta sistemul respirator și funcția plămânilor”, potrivit OMS. 

Harta Windy.com arată o concentrație de 1.351 de micrograme pe metru cub de SO2, în orașul Wuhan. OMS spune că oamenii nu trebuie să fie expuși mai mult de 10 minute la o concentrație de 500 micrograme pe metru cub de SO2. 

Regimul de la Beijing a ordonat incinerarea în crematorii a tuturor cadavrelor celor care au murit din cauza epidemiei.

În zona în care se afla lagărul Auschwitz, în timpul Holocaustului, persista un miros înțepător, provocat tot de emisiile de SO2 rezultate în urma arderii cadavrelor. 

Un angajat al unui crematoriu a declarat că este nevoie de mai multă forță de muncă din cauza numărului mare de cadavre care sunt aduse de la spitale. Potrivit lui, cel puțin 100 de cadavre ajung în fiecare zi la crematiorul pentru care lucrează, de la cele spitalele în care sunt tratați bolnavii. „Începând cu 28 ianuarie, 90% dintre angajații noștri lucrează 24/7... nu am putut merge acasă”, a declarat el.

Numărul oficial al deceselor cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns duminică la 910 la nivel mondial, 908 dintre decese fiind înregistrate în China continentală, informează CNN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău