SUA | Washingtonul așteaptă fapte, nu vorbe, după anunțul Rusiei privind retragerea trupelor de la granița cu Ucraina

  • 23 Aprilie 2021 08:50
SUA | Washingtonul așteaptă fapte, nu vorbe, după anunțul Rusiei privind retragerea trupelor de la granița cu Ucraina

Departamentul de Stat a anunțat joi că Statele Unite așteaptă fapte și nu vorbe din partea Rusiei, după anunțul Moscovei referitor la începerea retragerii trupelor pe care le-a masat în apropierea graniței cu Ucraina și în peninsula Crimeea anexată, informează AFP și Reuters.

Purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price, a declarat reporterilor că Washingtonul "va continua să monitorizeze îndeaproape situația" de la granița ruso-ucraineană, "în strânsă coordonare cu oficialii ucraineni" și cu alți aliați americani.

"Am auzit anunțul făcut de Rusia privind începerea retragerii trupelor sale de la granița cu Ucraina, am auzit aceste cuvinte, acum ceea ce urmărim să vedem sunt faptele", a declarat Price.

"Ne vom asigura că Rusia își va respecta până la capăt angajamentul", a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Prezența a zeci de mii de soldați în apropierea graniței cu Ucraina, a cărei armată luptă împotriva separatiștilor pro-ruși din estul țării începând cu 2014, a alimentat foarte mult tensiunile dintre Moscova, Kiev și statele occidentale în ultimele zile, dând naștere la confruntări verbale.

Într-un aparent semn de dezescaladare, Rusia a anunțat joi că va iniția retragerea trupelor sale începând de vineri, iar președintele rus Vladimir Putin a declarat că este gata să-l primească la Moscova "oricând" pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre stadiul relațiilor bilaterale.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău