SUA vor vinde 18 milioane de barili de petrol din rezervele strategice

  • 12 Decembrie 2021 13:42
SUA vor vinde 18 milioane de barili de petrol din rezervele strategice

Departamentul Enerrgiei din Statele Unite va vinde pe 17 decembrie 18 milioane de barili de petrol din rezervele strategice, în cadrul unui plan anunțat anterior pentru reducerea prețurilor benzinei, transmite Reuters, potrivit ziare.com.

Sursa citată scrie că prețurile petrolului au crescut ușor vineri, iar săptămâna aceasta au înregistrat cea mai mare creștere după sfârșitul lunii august, încrederea pieței fiind susținută de atenuarea îngrijorărilor legate de posibilul impact asupra cererii de carburanți și a creșterii economiei mondiale avut de varianta micron a noului coronavirus.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut vineri cu 1%, la 75,15 dolari pe baril. Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a urcat cu 1%, la 71,67 dolari pe baril.

Administrația Biden a anunțat luna trecută că va elibera circa 50 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice, în coordonare cu alte state consumatoare, între care China, India și Coreea de Sud, pentru a combatere creșterea costurilor carburanților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău