SUA vor transmite un calendar Coreei de Nord cu „cerințe specifice” după summitul Trump-Kim

  • 25 Iunie 2018 10:55
SUA vor transmite un calendar Coreei de Nord cu „cerințe specifice” după summitul Trump-Kim

Statele Unite vor transmite în curând un calendar Coreei de Nord cu 'cerințe specifice' pentru Phenian după summitul istoric dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un, a declarat un oficial al Departamentului Apărării, potrivit Reuters.

Oficialul, care a vorbit cu un grup restrâns de jurnaliști înaintea unui turneu în Asia în această săptămână a secretarului apărării Jim Mattis, nu a precizat detaliile, dar a sugerat că acest calendar va fi suficient de rapid pentru a clarifica nivelul de angajament al Phenianului.

"Vom ști foarte curând dacă vor acționa cu bună credință sau nu", a afirmat oficialul, sub protecția anonimatului.

"Vor exista cerințe specifice și un calendar specific când vom prezenta Coreei de Nord conceptul nostru privind implementarea acordului de la summit", a adăugat sursa citată.

Secretarul de stat Mike Pompeo a spus săptămâna trecută că cel mai probabil va efectua nu peste mult timp o nouă vizită în Coreea de Nord în încercarea de a detalia angajamentele asumate la summitul din 12 iunie din Singapore dintre Trump și Kim.

La summitul din Singapore, prima întrevedere între un președinte american în funcție și un lider nord-coreean, Kim și-a reafirmat angajamentul de a acționa pentru o denuclearizare completă a Peninsulei Coreene, iar Trump a declarat că va opri exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău