SUA vor oferi în continuare Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra împotriva războiului brutal al Federației Ruse

  • 02 Aprilie 2022 19:45
SUA vor oferi în continuare Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra împotriva războiului brutal al Federației Ruse

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avut o nouă convorbire cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, prilej cu care partea americană a reiterat sprijinul neclinitit al SUA pentru Ucraina și a lăudat angajamentul acesteia de a rămâne impicată pe calea diplomației.

Potrivit unui comunicat oficial al Departamentului de Stat, Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat ieri, 1 aprilie, cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, pentru a continua întâlnirea lor recentă de la Varșovia, Polonia. Secretarul de stat a subliniat eforturile SUA de a oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra împotriva războiului neprovocat, nejustificat și brutal al Federației Ruse, transmite CaleaEuropeana.ro.

De asemenea, Secretarul a subliniat sprijinul neclintit și ferm al Statelor Unite pentru Ucraina și a lăudat angajamentul Ucrainei de a se implica în diplomație. El a subliniat că Statele Unite, aliații și partenerii vor continua să îi tragă la răspundere pe cei responsabili pentru atrocitățile comise în Ucraina.

„Am discutat la telefon cu Antony Blinken cu privire la măsurile de consolidare economică și militară a Ucrainei, astfel încât să putem continua să luptăm eficient împotriva altor atacuri rusești. Sunt recunoscător SUA pentru sprijinul deja oferit. Urmează mai multe lovituri asupra economiei, sistemului financiar și comerțului Rusiei”, a transmis Dmytro Kuleba într-un mesaj pe Twitter în urma convorbirii cu oficialul american.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău