SUA vor destructurarea rețelelor de criminalitate care se ocupă cu traficul de arme de foc

  • 23 Iunie 2021 12:17
SUA vor destructurarea rețelelor de criminalitate care se ocupă cu traficul de arme de foc

Cu o zi înainte de anunțurile președintelui Joe Biden în domeniul luptei împotriva criminalității, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a informat marți despre crearea a cinci unități pentru a combate traficul de arme de foc, notează AFP, citată de defenseromania.ro.

Aceste unități vor fi înființate în următoarele 30 de zile și se vor concentra asupra marilor orașe, New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco și Washington, care au înregistrat o creștere puternică a omuciderilor în ultimul an și jumătate, notează sursa citată.

Reunind procurori federali, polițiști specializați și actori locali, unitățile "vor ancheta și destructura rețelele care aduc arme criminale în comunitățile noastre cu consecințe tragice", a explicat procurorul general al SUA, Merrick Garland, citat într-un comunicat.

Miercuri, Merrick Garland se va afla la Casa Albă, unde președintele democrat urmează să detalieze strategia administrației sale de a combate criminalitatea și să încerce să preia controlul după acuzațiile de laxism formulate de opoziția republicană.

După ani de declin, omuciderile au crescut cu aproximativ 25% în toate orașele americane în 2020 și rămân la cel mai înalt nivel în 2021.

"Credem că violența cu arme de foc este motorul" acestei creșteri și că "președintele poate contribui la reducerea acesteia, mai ales prin adoptarea unor măsuri de reglementare a armelor", a comentat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul unui briefing de presă.

"Chiar dacă Congresul nu se mișcă în prezent, el poate utiliza tribuna prezidențială și alte pârghii", a adăugat Jen Psaki, referindu-se la blocarea, de către senatorii republicani, a unui proiect de lege care vizează încadrarea mai bună a cumpărării și vânzării armelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău