SUA urmăresc îndeaproape activitatea militară a Rusiei și se consultă în acest sens cu Ucraina - susține șeful Pentagonului

  • 19 Noiembrie 2021 10:16
SUA urmăresc îndeaproape activitatea militară a Rusiei și se consultă în acest sens cu Ucraina - susține șeful Pentagonului

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, s-a întâlnit joi, la Washington, cu omologul său ucrainean, Oleksi Reznikov, pe care l-a asigurat că Statele Unite continuă să susțină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Potrivit lui Lloyd Austin, Washingtonul monitorizează îndeaproape mișcările de trupe ruse de-a lungul graniței ruso-ucrainene. Un comunicat de presă al Pentagonului subliniază că Ucraina și SUA își vor aprofunda cooperarea în regiunea Mării Negre, în domeniul securității cibernetice și vor face schimb de informații.

"Ne-am exprimat clar îngrijorarea în legătură cu activitățile destabilizatoare ale Rusiei, precum și dorința noastră de a exista o mai mare transparență (în ceea ce privește manevrele militare ale Federației Ruse, n.r.)" - a afirmat secretarul american al apărării.

Austin a adăugat că pentru a asigura securitatea regională, va continua să se consulte cu Ucraina, cu aliații și cu partenerii din regiune în ceea ce privește inițiativele din domeniul securității.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău