Donald Trump va examina cazul unui militar acuzat de uciderea premeditată a unui afgan

  • 17 Decembrie 2018 10:07
Donald Trump va examina cazul unui militar acuzat de uciderea premeditată a unui afgan

Președintele american Donald Trump a anunțat că va examina cazul unui fost membru al forțelor speciale americane acuzat de armată de crimă cu premeditare după ce a ucis în 2010 un afgan suspectat de a fi taliban.

'La cererea multora, voi examina cazul unui 'erou militar american', comandantul Matt Golsteyn, care este acuzat de crimă', a postat duminică pe Twitter președintele american, notează France Presse.

'El ar putea risca pedeapsa cu moartea aplicată de propriul nostru guvern după ce a recunoscut că a ucis, în timp ce era în străinătate, un terorist ce fabrica bombe', a adăugat Trump.

Președintele american a adăugat o mențiune directă în această postare pe Twitter la postul Fox News ce a dedicat cu puțin timp înainte acestui caz două interviuri.

Fostul membru al forțelor speciale este acuzat de 'crimă cu premeditare', a declarat purtătorul de cuvânt al armatei americane pentru AFP. Mathew Golsteyn este în prezent liber să se deplaseze, a precizat el, fără alte detalii despre caz.

Potrivit avocatului lui Mathew Golsteyn, Phillip Stackhouse, această 'crimă este pedepsită cu moartea'. Faptele au avut loc în 2010 'în timpul operațiunilor de luptă din Marjah, în Afganistan', a declarat el pe Twitter.

Mathew Golsteyn a povestit totul despre aceste fapte la CIA în 2011, a precizat avocatul la Fox News duminică. Aceste acuzații 'au fost investigate pe larg și au fost respinse după un proces administrativ în 2015'.

În 2016, Mathew Golsteyn a recunoscut la Fox News că a ucis un bărbat în Afganistan.

'Procurorul în acest caz m-a informat că ei au noi dovezi', a declarat Phillip Stackhouse duminică.

Soția militarului, intervievată de asemenea duminică la Fox News, a dezmințit ferm că Matt Golsteyn l-a ucis pe acel bărbat 'cu sânge rece'.

Mathew Golsteyn urmează să se prezinte, luni, la baza militară Fort Bragg din Carolina de Nord luni, a indicat soția sa.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău