SUA: Trump asigură că-și va face publică "declarația financiară" înainte de alegerile din 2020

  • 21 Noiembrie 2019 19:10
SUA: Trump asigură că-și va face publică

Președintele american Donald Trump, confruntat cu multiple apeluri legale și politice de a-și face publice declarațiile fiscale și alte informații financiare, a asigurat joi că va publica o "declarație financiară" înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor, relatează joi agenția Reuters.

"Sunt curat, iar când îmi voi face publică declarația financiară (decizia mea), la un moment dat înainte de alegeri, aceasta va arăta un singur lucru - că sunt mult mai bogat decât pot să-și închipuie oamenii. Și este un lucru bun", a transmis Trump pe Twitter, fără a da detalii despre situația averii sale.

El a adăugat că ancheta procurorului special Robert Mueller privind presupusa interferență rusă în alegerile din 2016, încheiată în primăvară, a arătat de asemenea că situația sa financiară este în regulă. Mueller "mi-a căutat prin toate (documentele) financiare și fiscale și nu a găsit nimic. Acum Vânătoarea de Vrăjitoare continuă cu procurorii locali democrați din New York, care-mi analizează toate tranzacțiile financiare pe care le-am făcut până acum. Așa ceva nu i s-a mai întâmplat până acum niciunui președinte. Ceea ce fac aceștia nu este legal", a insistat liderul de la Casa Albă.

Trump, investitor imobiliar și fosta gazdă a show-ului TV de mare succes Ucenicul, este primul candidat prezidențial al unui mare partid american ce nu-și divulgă declarațiile fiscale, după Gerald Ford în 1976.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău