SUA trimit în Ucraina consilieri pentru politici strategice şi de securitate cibernetică

  • 13 Februarie 14:27
SUA trimit în Ucraina consilieri pentru politici strategice şi de securitate cibernetică

Stephen Silverstein, consilier american în cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, a anunţat că încă doi consultanți americani vor sosi în Ucraina anul acesta, scrie publicaţia Ukrainska Pravda.

"Vrem să trimitem în Ucraina consilieri de securitate cibernetică și comunicări strategice" - a precizat Silverstein. "Studiem cu atenție Buletinul strategic de apărare, pentru a vedea care dintre domeniile de aplicare încă nu este acoperit de un consilier. Este nevoie urgentă de specialist în securitate cibernetică, din cauza activității crescute a agresorului. Suntem în plin proces de identificare a unui astfel de consilier. Aceasta este o mare investiție în resursele umane", a explicat consilierul.

Acesta a mai dezvăluit că recent, un consilier strategic senior a sosit în Ucraina din SUA, sarcina sa fiind aceea de a asigura coordonarea întregului proces de reformă în domeniul apărării.

"Acesta s-a întâlnit deja cu generalul Anatoli Petrenko, ministru adjunct al apărării pe probleme de integrare europeană", a menţionat Silverstein.

Întrebat despre asistență sub formă de armament și echipament militar, consultantul american a răspuns: "Nu aș vrea să vorbesc despre arme, pentru că nu vreau să ofer inamicului informații suplimentare".

"Inima mea este alături de Ucraina și nu vreau să fac rău. Sunt sigur că Statele Unite apreciază foarte mult Ucraina, în calitate partener. SUA cunosc adevarata istorie a Ucrainei", a declarat Stephen Silverstein, consilier american în cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, potrivit Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Mar
24 °C
Mie
26 °C
Joi
21 °C
Vin
20 °C
Sâm
25 °C

Curs oficial BNM 20 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9987 0.0882
USD 16.6839 0.0453
RON 4.0796 0.0220
UAH 0.6009 0.0020
RUB 0.2474 -0.0008
Arhivă Radio Chișinău