SUA susțin „dreptul Israelului de a se apăra”

  • 10 Mai 2018 17:37
SUA susțin „dreptul Israelului de a se apăra”

Statele Unite au denunțat joi tirurile de rachete iraniene asupra pozițiilor israeliene, susținând „reptul Israelului de a acționa pentru a se apăra”, transmite France Presse.

„SUA condamnă atacurile provocatoare cu rachete ale regimului iranian, lansate din Siria contra cetățenilor israelieni, și noi susținem ferm dreptul Israelului de a acționa pentru a se apăra'', a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

''Desfășurarea de către regimul iranian a unor sisteme de rachete ofensive în Siria, care vizează Israelul, este o evoluție inacceptabilă și foarte periculoasă pentru întregul Orient Mijlociu. Gardienii Revoluției iranieni dețin întreaga responsabilitate pentru consecințele acțiunilor lor nechibzuite și facem apel către ei, precum și către milițiile delegate, inclusiv Hezbollah, să nu continue aceste provocări'', a adăugat administrația prezidențială americană.

Relațiile dintre Iran și Israel s-au tensionat brusc în Siria, unde zeci de obiective iraniene au fost lovite de tiruri israeliene ca represalii la un atac atribuit direct Teheranului și care a vizat forțe israeliene.

Potrivit armatei israeliene, unitatea de elită a Gardienilor Revoluției însărcinată cu operațiunile externe, Al-Qods, a lansat miercuri, la puțin timp după ora 21:00 GMT, 20 de rachete Fajr și Grad către pozițiile de pe Platoul Golan ocupate de Israel, de cealaltă parte a liniei de demarcație. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău