SUA spun că iau în serios raportul-anchetă al ONU care vorbește de posibile crime de război comise în Yemen

  • 30 August 2018 08:35
SUA spun că iau în serios raportul-anchetă al ONU care vorbește de posibile crime de război comise în Yemen

Statele Unite au dat asigurări, ieri, că iau în serios raportul-anchetă al ONU care vorbește de posibile crime de război comise de toate părțile implicate în războiul din Yemen, între care și Arabia Saudită, aliată a Washington-ului.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat, Heather Nauert, a precizat, în fața presei, că nimic nu poate justifica crimele de război, cerând părților implicate în conflict să ia măsurile necesare pentru a preveni astfel de violări ale dreptului internațional.

Coaliția arabă, condusă de saudiți, a respins, însă, concluziile raportului misiunii de experți ai ONU, pe motiv că acesta ar conține inexactități și nu ar fi imparțial.

Comunicatul, publicat de agenția de presă saudită SPA, reproșează în special faptul că nu este menționat rolul Iranului în continuarea războiului și sprijinul acordat rebelilor houthi.

Raportul ONU subliniază că loviturile coaliției condusă de saudiți au provocat cele mai multe victime civile directe, fiind atinse zone rezidențiale, piețe și unități medicale.

France Presse amintește de raidul aerian din 9 august care a lovit un autobuz școlar, ucigând 40 de copii.

Din martie 2015, conflictul a provocat mai mult de 10 mii de decese și cea mai gravă criză umanitară din lume.

sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău