SUA și Ucraina încep negocieri pentru intensificarea cooperării lor militare

  • 04 August 2023 14:12
SUA și Ucraina încep negocieri pentru intensificarea cooperării lor militare

Statele Unite ale Americii și Ucraina au început joi, 3 august, un proces de negocieri pentru a ajunge la noi acorduri bilaterale de securitate, până la finalizarea procesului de aderare la NATO a anunțat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat, citat de EFE, transmite Radio Chișinău.

Negocierile, care urmăresc să asigure că autoritățile de la Kiev "au o forță sustenabilă capabilă să apere Ucraina acum și să descurajeze Rusia în viitor", au loc după acordul încheiat luna trecută între Kiev și țările G7 pentru a spori cooperarea militară prin angajamente bilaterale.

În același timp consilierul președintelui Volodimir Zelenskii, Andrii Iermak și oficiali din mai multe țări se pregătesc să se întâlnească în Arabia Saudită pentru a discuta planul de pace al lui Zelenski pentru Ucraina. Planul liderului de la Kiev are la bază condiția retragerii tuturor trupelor rusești din Ucraina.

De asemenea, restabilirea granițelor Ucrainei de dinainte de război și întoarcerea acasă a tuturor prizonierilor și copiilor deportați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău