SUA | Secretarul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă renunță la funcție

  • 12 Ianuarie 2021 08:06
SUA | Secretarul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă renunță la funcție

Secretarul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă Chad Wolf și-a informat luni colaboratorii într-un mesaj că renunță la funcție, devenind cel mai recent oficial al administrației Trump care demisionează în urma asaltului soldat cu morți al insurgenților pro-Trump asupra clădirii Capitoliului, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al administrației de la Washington, potrivit Agerpres.

"Am făcut acest pas cu tristețe pentru că aveam intenția să servesc până la capăt acest guvern", a scris Chad Wolf, potrivit AFP."Această acțiune a fost însă necesară ca urmare a evenimentelor recente, inclusiv a hotărârilor judecătorești cu privire la validarea autorității mele", adaugă el.

Wolf Chad a criticat miercuri invazia "tragică" și "dezgustătoare" a Capitoliului de către susținători ai președintelui Donald Trump.

Republicanul în vârstă de 45 de ani conducea din noiembrie 2019 Departamentul pentru Securitate Internă, creat după atacurile din 11 septembrie pentru a coordona mai eficient politicile de securitate și migrație ale SUA.

Ales inițial drept interimar, el a fost numit oficial în acest post de Donald Trump la sfârșitul lunii august 2020, dar Senatul nu a votat confirmarea sa. Constituția SUA impune confirmarea miniștrilor de către camera superioară a Congresului. Prin urmare, justiția americană a considerat recent că Wolf Chad nu a fost numit legitim în acest post și i-a invalidat deciziile. După începerea activității Congresului pe 3 ianuarie anul acesta, președintele Donald Trump a depus din nou candidatura sa pentru funcția de secretar permanent la Senat, dar a retras-o pe data de 6 ianuarie, la câteva ore după criticile exprimate de Chad Wolf după violențele de la Capitoliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău