SUA: Secretarul de stat Antony Blinken atrage atenția asupra deteriorării situației drepturilor omului în Etiopia

  • 27 Aprilie 2021 08:14
SUA: Secretarul de stat Antony Blinken atrage atenția asupra deteriorării situației drepturilor omului în Etiopia

Secretarul de stat american Antony Blinken a atras luni atenția asupra înrăutățirii crizei umanitare și a drepturilor omului în Etiopia, inclusiv asupra riscului tot mai mare de foamete în regiunea disputată Tigray, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Blinken a vorbit cu premierul etiopian Abiy Ahmed pentru a-i comunica aceste îngrijorări și l-a îndemnat să respecte angajamentele Etiopiei de a retrage trupele eritreene din Tigray, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price.

Blinken a menționat, de asemenea, numirea unui trimis special pentru Cornul Africii, anunțând că acesta se va deplasa în Etiopia în zilele următoare.

Guvernul etiopian a lansat o ofensivă militară în noiembrie împotriva Frontului Popular pentru Eliberarea Tigray (TPLF) din nordul Etiopiei, care până în acel moment deținea puterea în regiunea Tigray.

Ofensiva survine după ani de tensiune între TPLF și guvernul central, într-un conflict care a determinat sute de mii de oameni să își părăsească locuințele și a provocat distrugeri pe scară largă.

Mult timp Etiopia a negat că în Tigray ar fi prezente trupe eritreene, dar apoi a anunțat la începutul acestei luni că acestea vor fi retrase. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău