SUA se apropie de pragul de 4 milioane de îmbolnăviri cu COVID. Doar într-o zi au fost înregistrate peste 63.000 de cazuri

  • 11 Iulie 2020 10:27
SUA se apropie de pragul de 4 milioane de îmbolnăviri cu COVID. Doar într-o zi au fost înregistrate peste 63.000 de cazuri

Statele Unite au înregistrat 63.643 de cazuri suplimentare de COVID-19 în 24 de ore, potrivit datelor prezentate vineri seară la orele 20.30 de universitatea americană Johns Hopkins, scrie Agerpres, citând AFP.

Cu o zi înainte, țara înregistrase joi un nou record de număr de contaminări cu coronavirusul cu peste 65.000 recenzate în 24 de ore.

De la începutul pandemiei, peste 3,18 milioane de cazuri au fost detectate pe teritoriul american, dar numărul persoanelor care au contactat boala este probabil cu mult mai mare, din cauza dificultăților de acces la teste întâmpinate în SUA în martie și aprilie.

Circa 774 de persoane au murit din cauza COVID-19 în 24 de ore și epidemia a făcut în total 133.969 de victime în țară, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

Experții se tem că și curba deceselor va cunoaște rapid aceeași traiectorie ca și cea a noilor infecții. În ultimele zile, Texasul și Florida au raportat fiecare un număr record de decese de la începutul pandemiei.

Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, Anthony Fauci, a tras un semnal de alarmă de mai multe zile într-o serie de interviuri. În unele zone din țară, ca New York, autoritățile "au preluat controlul asupra situației", a afirmat el joi pentru site-ul FiveThirtyEight.

"Ca țară însă, atunci când ne comparăm cu alte țări, nu cred că putem spune că suntem bine. Pur și simplu, nu este cazul", a subliniat el.

Președintele Donald Trump, care continuă să minimalizeze explozia de noi cazuri de COVID-19 în țară, a mers vineri la Miami, în Florida, unul din cele mai mari focare actuale ale pandemiei, pentru o vizită la Comandamentul militar pentru America de Sud.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău