SUA respinge un proiect de lege privind continuarea sancțiunilor împotriva firmelor legate de oligarhul rus Oleg Deripaska

  • 17 Ianuarie 2019 08:13
SUA respinge un proiect de lege privind continuarea sancțiunilor împotriva firmelor legate de oligarhul rus Oleg Deripaska

Senatul Statelor Unite a respins ieri, 16 ianuarie, un proiect de lege care prevedea continuarea sancțiunilor împotriva firmelor legate de oligarhul rus Oleg Deripaska, printre care corporația Rusal din domeniul aluminiului, informează Reuters.

Pentru continuarea dezbaterilor au votat 42 de senatori, în timp ce 57 s-au opus. Pentru a supune legea aprobării Senatului ar fi fost necesare 60 de voturi. Partidul Republican dispune de o majoritate de 53 de senatori.

Casa Albă a cerut congresmenilor republicani să nu sprijine o rezoluție propusă de democratul Chuck Schumer, care ar fi împiedicat administrația SUA să ridice sancțiunile. Deși 11 republicani s-au alăturat opoziției democrate, Reuters apreciază că rezultatul este o victorie pentru președintele Donald Trump, în contextul suspiciunilor privind relația cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Joi, urmează ca o măsură similară să fie votată în Camera Reprezentanților, unde majoritatea aparține Partidului Democrat.

Pe termen lung, soarta sancțiunilor în cauză este nesigură. Administrația SUA poate fi împiedicată să anuleze măsurile doar dacă ambele camere ale Congresului adoptă legea, iar ulterior asigură o majoritate reunită de două treimi, pentru a trece peste un veto din partea președintelui, notează Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău