SUA, 'profund preocupate' de 'intoleranța' Moscovei față de libertatea de exprimare

  • 27 Februarie 2021 17:15
SUA, 'profund preocupate' de 'intoleranța' Moscovei față de libertatea de exprimare

SUA s-au declarat sâmbătă 'profund preocupate' de 'intoleranța în creștere' a autorităților de la Moscova față de libertatea de exprimare, o luare de poziție ce survine în contextul împlinirii a șase ani de la asasinarea lui Boris Nemțov, unul din principalii opozanți ai președintelui rus Vladimir Putin, transmite AFP.

'Cei care își apără libertățile și democrația în Rusia continuă să fie ținta unor atacuri și asasinate. Poporul rus merită mai mult', a afirmat secretarul de stat Antony Blinken, într-un comunicat.

Nemțov, care a jucat un rol important în opoziția față de Vladimir Putin și a fost vicepremier în timpul lui Boris Elțin, a fost împușcat mortal pe un pod în apropiere de Kremlin, la 27 februarie 2015.

Potrivit Washingtonului, Nemțov 'și-a dedicat viața construirii unei Rusii libere și democratice'.

'Rămânem profund preocupați de intoleranța în creștere a guvernului rus față de orice formă de exprimare independentă', a mai arătat Blinken.

Câteva mii de ruși s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei în memoria lui Boris Nemțov, la comemorare luând parte inclusiv mai mulți ambasadori ai țărilor din Uniunea Europeană.

Fundația Boris Nemțov a anunțat, tot sâmbătă, că premiul său anual pentru curaj civic îi va reveni în acest an disidentului Aleksei Navalnîi, pentru apărarea valorilor democratice din Rusia.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
4,4
Ploaie ușoară
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
6
Arhivă Radio Chișinău