SUA | Procurorul general nu se va prezenta la audierile parlamentare

  • 02 Mai 2019 11:22
SUA | Procurorul general nu se va prezenta la audierile parlamentare

Șeful Departamentului american al Justiției, William Barr, a anunțat că nu se va prezenta astăzi la o audiere parlamentară privind modul în care a gestionat raportul de anchetă asupra ingerințelor ruse în alegerile prezidențiale din 2016.

Decizia demnitarului riscă să nască o dispută serioasă cu democrații din Congres, afirmă analiștii americani.

Refuzul lui ridică perspectiva ca democrații să îl acuze pe șeful Justiției americane că obstrucționează Congresul.

Procurorul general Barr a informat Comitetul Camerei Reprezentanților că nu se va prezenta la audieri din cauza insistenței acestuia ca avocatul Comitetului să-i poată pune întrebări.

Președintele democrat al Comitetului, congressmanul Jerry Nadler, a spus reporterilor că îi acordă o zi, două, procurorului general pentru a trimite la Capitoliu întreg Raportul Mueller, needitat.

Criza urmează publicării cu câteva ore înainte a audierii de ieri a lui William Barr în Comitetul judiciar al Senatului, a unei scrisori care i-a fost adresată la 27 martie de procurorul special Mueller, în care acesta a obiecta că memorandumul elaborat de William Barr nu cuprinde de plin contextul, natura și substanța muncii echipei Mueller.

Democrații din comitetul senatorial l-au acuzat ieri pe Barr că a mințit sub jurământ în audieri, luna trecută, atunci când a negat că echipa Mueller ar fi nemulțumită de modul în care a fost expusă public munca sa.

Republicanii, în schimb, au apărat viguros poziția lui Barr, care și-a apărat la rândul lui concluzia că președintele Trump nu a obstrucționat justiția.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău