SUA | Prima conferință de presă oficială a președintelui Biden va fi pe 25 martie

  • 17 Martie 2021 08:23
SUA | Prima conferință de presă oficială a președintelui Biden va fi pe 25 martie

Președintele american Joe Biden va susține prima sa conferință de presă pe 25 martie, la peste două luni după preluarea mandatului și după ce și-a atras critici pentru că nu s-a prezentat în fața reporterilor mai devreme pentru o sesiune extinsă de întrebări și răspunsuri, informează marți AFP și Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, este cea care a anunțat data evenimentului, la Darby, în statul Pennsylvania.

"Președintele Biden va ține o conferință de presă oficială joi după-amiază, 25 martie", a declarat Psaki, potrivit Agerpres.

Președintele Joe Biden a avut o serie de întâlniri scurte cu presa după preluarea mandatului, pe 20 ianuarie, în care a răspuns doar la una sau două întrebări.

Reticența președintelui de a comunica mai extins cu presa a alimentat atacurile din partea unor adversari care încearcă să-l portretizeze pe actualul lider de la Casa Albă ca fiind super-protejat de echipa sa de teama comiterii unor gafe.

Întrebată de multe ori în ultimele zile cu privire la motivul pentru care președintele evită să organizeze conferințe de presă, Jen Psaki nu și-a ascuns nemulțumirea în răspunsul formulat.

"A participat la aproximativ 40 de sesiuni de întrebări și răspunsuri de la sosirea sa" la Casa Albă, a răspuns purtătoarea de cuvânt, referindu-se la schimburile informale și rapide dintre președinte și reporteri în Biroul Oval sau în timpul scurtelor sale deplasări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău