SUA | Președintele Biden anunță că ritmul vaccinării depășește angajamentul asumat la preluarea mandatului

  • 26 Februarie 2021 10:32
SUA | Președintele Biden anunță că ritmul vaccinării depășește angajamentul asumat la preluarea mandatului

Președintele Joe Biden a salutat joi faptul că SUA sunt "cu câteva săptămâni înaintea" programului de vaccinare anti-COVID-19, după ce a promis că vor fi administrate 100 de milioane de doze în 100 de zile la preluarea mandatului de șef al statului, pe 20 ianuarie, informează vineri AFP.

"Sunt aici astăzi pentru a spune că suntem la jumătatea drumului, cu 50 de milioane de doze în doar 37 de zile de când am devenit președinte", a declarat Biden."Suntem în avans cu câteva săptămâni", a precizat liderul de la Casa Albă.

"Mergem în direcția corectă, în pofida dezastrului moștenit de la administrația anterioară", a adăugat Biden, avertizând totodată că "nu este momentul să lăsați garda jos". El a cerut americanilor să respecte în continuare măsurile de distanțare.

Două vaccinuri sunt autorizate în prezent în SUA: Pfizer / BioNTech și Moderna. Ambele companii au promis să livreze, fiecare, 300 de milioane de doze înainte de sfârșitul lunii iulie, suficiente pentru a vaccina aproape întreaga populație.

Un al treilea vaccin, dezvoltat de Johnson & Johnson, care necesită injectarea unei doză unice, este de așteptat să contribuie în curând la intensificarea eforturilor de combatere a pandemiei.

Un comitet consultativ al Agenției pentru Medicamente (FDA) urmează să se întâlnească vineri pentru a examina autorizarea acestuia în regim de urgență, care ar putea fi acordată încă de la sfârșitul acestei săptămâni.

Compania Johnson & Johnson s-a angajat să livreze 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie.

"Dacă FDA aprobă autorizarea acestui vaccin, avem un dispozitiv pentru a-l distribui pe cât de rapid poate Johnson & Johnson să livreze", a spus președintele american.

"Vom face progrese și mai rapide în ceea ce privește vaccinurile, în general, în luna martie", a adăugat Biden, precizând că va oferi mai multe detalii pe acest subiect după adoptarea deciziei FDA.

Joe Biden a promis că va vorbi din nou despre situația gestionării pandemiei și despre campania de vaccinare de fiecare dată când va fi depășit un nou palier de 50 de milioane de doze injectate.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău