SUA | Poliția Capitoliului a cerut prelungirea misiunii Gărzii Naționale

  • 05 Martie 2021 08:55
SUA | Poliția Capitoliului a cerut prelungirea misiunii Gărzii Naționale

Poliția Capitoliului a cerut Pentagonului să prelungească misiunea Gărzii Naționale de a proteja clădirea Congresului pentru încă două luni, o declarat joi pentru Reuters un oficial din domeniul apărării.

Trupele Gărzii Naționale au fost trimise să protejeze Capitoliul după atacul din 6 ianuarie de către susținătorii fostului președinte Donald Trump, fiind de asemenea ridicate garduri înalte pentru a extinde perimetrul de securitate. 

În prezent, în jurul clădirii se află aproximativ 5.200 de soldați ai Gărzii Naționale. Misiunea acestora urma să se încheie pe 12 martie.

"Ar trebui să rămână aici atât timp cât sunt necesari", a declarat președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în cadrul conferinței sale de presă săptămânale.

Pelosi a mai spus că generalul-locotenent în retragere Russel Honoré a depus un proiect de recomandări vizând îmbunătățirea securității complexului Capitoliului pe termen lung.

Președinta Camerei Reprezentanților nu a furnizat detalii, dar a declarat că propunerile vor fi studiate de Congres, care va trebui să adopte decizii "cu privire la ceea ce este fezabil".
A precizat că o finanțarea de urgență va trebui aprobată pentru a implementa noi recomandări de securitate.

Oficialul citat de Reuters a declarat că solicitarea poliției Capitolului, primită de Pentagon, va fi examinată și că, foarte probabil, va fi aprobată.

Liderii Camerei Reprezentanților au anulat toate voturile prevăzute pentru joi și i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune, după ce miercuri poliția Capitoliului a declarat că are informații despre o ''posibilă intenție a unei miliții'' de a ataca această instituție.

Adepții QAnon cred că 4 martie este ziua în care Donald Trump, învins de președintele Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie, va depune jurământul pentru un al doilea mandat. Până în 1933, 4 martie era data la care avea loc preluarea oficială a mandatului de către președinții americani.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău