SUA plănuiește să trimită Ucrainei drone Gray Eagle, mai puternice decât Bayraktar și Predator

  • 02 Iunie 14:22
SUA plănuiește să trimită Ucrainei drone Gray Eagle, mai puternice decât Bayraktar și Predator

Administrația Biden are în plan să vândă Ucrainei patru drone MQ-1C Gray Eagle care pot fi înarmate cu rachete Hellfire pentru a fi folosite în luptă împotriva Rusiei, transmite DIGI24, cu referire la surse citate de Reuters.

Ucraina a folosit până acum câteva tipuri de sisteme aeriene fără pilot cu o rază de acțiune mai scurtă împotriva forțelor rusești care au invadat țara în luna februarie, precum RQ-20 Puma AE și faimoasa dronă turcească, Bayraktar-TB2, potrivit DIGI24.

Gray Eagle folosește o tehnologie mai avansată pentru că poate zbura cel puțin 30 de ore fără oprire și poate obține o gamă mai mare de informații din teren. Gray Eagle este o versiune îmbunătățită a mai bine cunoscutei drone Predator și poate fi înarmată cu până la 8 rachete Hellfire.

Vânzarea ar fi semnificativă pentru că ar fi pentru prima oară când Ucraina ar avea la dispoziție un sistem de luptă american reutilizabil și capabil să lovească mai multe ținte aflate mult în spatele liniei de front.

Vânzarea dronelor construite de General Atomics ar putea fi blocată de Congresul american, au spus sursele, adăugând că există în continuare riscul unei schimbări de ultimă oră a planului care s-a aflat în dezbateri la Pentagon de câteva săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău