SUA | Peste 2.500 de zboruri anulate sâmbătă din cauza Omicron și condițiilor meteo

  • 02 Ianuarie 2022 13:59
SUA | Peste 2.500 de zboruri anulate sâmbătă din cauza Omicron și condițiilor meteo

Transportul aerian a rămas foarte afectat sâmbătă în Statele Unite, vremea nefavorabilă din mai multe regiuni ale țării adăugându-se la perturbările de pe glob din cauza exploziei cazurilor de COVID-19 legate de varianta Omicron, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Statele Unite numărau 2.584 de zboruri anulate de la începutul zilei, mai mult de jumătate din cele 4.401 care au fost anulate la nivel global, la scurt timp după orele 16.00 (21.00 GMT), potrivit site-ului FlightAware.

Pe de altă parte, 3.271 de zboruri interne, către și dinspre Statele Unite au avut întârzieri sau au fost amânate sâmbătă, dintr-un total de 7.381 pentru întreaga zi pe tot globul.

Cea mai lovită companie aeriană din SUA este Southwest, care a fost nevoită să anuleze 13% din planul său de zbor, potrivit site-ului.

În Statele Unite, aeroporturile din Chicago (nord) au fost deosebit de afectate, din cauza condițiilor meteo dificile, în această regiune fiind așteptată o furtună de zăpadă sâmbătă după-amiază și în noaptea următoare.

Transportul aerian global rămâne, de asemenea, grav perturbat de varianta extrem de contagioasă Omicron a coronavirusului. Mulți piloți și membri ai echipajului de zbor sunt absenți după ce au contractat COVID-19 sau sunt caz contact și deci în carantină, obligând companiile aeriene care nu au suficient personal pentru a asigura zborurile să le anuleze.

Aproximativ 7.500 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene din întreaga lume în weekendul de Crăciun, mai scrie AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău