SUA | O nouă demisie în administrația Trump

  • 10 Aprilie 2019 10:22
SUA | O nouă demisie în administrația Trump USA Today

Ministrul adjunct interimar în Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, Claire Grady, i-a prezentat demisia președintelui Donald Trump, a anunțat marți seară șefa acestei instituții federale, Kirstjen Nielsen, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Nielsen, care și-a anunțat propria demisie duminică și va mai conduce departamentul până miercuri, a precizat că tot atunci va pleca din funcție și adjuncta sa.

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a fost înființat ca răspuns la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, având în atribuții securitatea frontierelor, paza de coastă, gestionarea situațiilor de urgență și altele.

Plecările din funcție ale lui Nielsen și Grady survin în contextul nemulțumirii tot mai mari a președintelui Trump în legătură cu creșterea numărului de migranți la granița cu Mexic.

Anunțând duminică plecarea lui Nielsen, Trump a precizat că funcția acesteia va fi preluată interimar de Kevin McAleenan, actualul comisar pentru vămi și protecția frontierelor.

Bennie Thompson, președintele comisiei de resort din Camera Reprezentanților, a pus sub semnul întrebării legalitatea numirii lui McAleenan. Într-o scrisoare adresată lui Trump, el a atras atenția că, potrivit regulamentului intern al DHS, cea care trebuia să-i ia locul lui Nielsen era Grady.

Casa Albă se confruntă, sub administrația Trump, cu o rată neobișnuit de mare de demisii.

Postul de ministrul al apărării este, de asemenea, ocupat interimar după ce Jim Mattis a demisionat anul trecut în semn de protest față de politica președintelui Trump în Siria. Tot interimar sunt și actualul șef de personal de la Casa Albă, precum și ministrul de interne.

În diplomație, locul de ambasador la ONU este neocupat, după cum vacante sunt și alte posturi la diferite misiuni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău