SUA nu vor reduce sancțiunile impuse nord-coreenilor decât după renunțarea definitivă la armele nucleare

  • 08 Iulie 2018 11:18
SUA nu vor reduce sancțiunile impuse nord-coreenilor decât după renunțarea definitivă la armele nucleare

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a anunțat că nu vor exista diminuări în privința sancțiunilor impuse Coreii de Nord până când nord-coreenii nu vor renunța la arsenalul nuclear. Mike Pompeo a făcut aceste declarații la Tokyo, după discuții avute cu omologii săi japonezi și sud-coreeni.

„Sancțiunile economice și aplicarea lor în continuare. Lumea va vedea măsuri aplicate în continuare de către SUA, în zilele și săptămânile ce vor urma, și mă bazez pe celelalte state, ai căror reprezentanți sunt alături de mine astăzi, și pe alte state din lume să aplice, în continuare, sancțiunile. Măsura aplicării sancțiunilor va continua până la completa denuclearizare”, a precizat secretarul american de stat.

El s-a declarat încurajat de progresele înregistrate în recenta vizită de două zile pe care a făcut-o în Coreea de Nord, adăugând că oficialii de la Phenian și-au reafirmat angajamentul privind denuclearizarea.

Înaltul oficial american a respins declarația nord-coreenilor, potrivit căreia poziția adoptată de negociatorii americani ar fi fost „de tip mafiot”, nu una de tip constructiv, relatează Rador, cu referire la BBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău