SUA | Nancy Pelosi cere serviciilor de informații clarificări privind interferențele Rusiei și Chinei în alegerile de anul acesta

  • 11 August 2020 10:11
SUA | Nancy Pelosi cere serviciilor de informații clarificări privind interferențele Rusiei și Chinei în alegerile de anul acesta

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a cerut clarificări din partea serviciilor de informații, în contextul avertismentelor că Rusia ar încerca să influențeze scrutinul prezidențial în favoarea președintelui Donald Trump, iar China împotriva acestuia, potrivit Mediafax.

Centrul Național american pentru Securitate Cibernetică (NCSC) a avertizat că Rusia încearcă să influențeze scrutinul prezidențial în favoarea președintelui Donald Trump, iar China ar prefera schimbarea actualului lider al SUA.

Însă Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților și unul dintre liderii Partidului Democrat (de opoziție), avertizează că riscurile electorale reprezentate de interferențele Rusiei și Chinei "nu sunt echivalente". Pelosi a cerut agențiilor secrete americane să ofere informații suplimentare despre eforturile Administrației Vladimir Putin de influențare a scrutinului.

"Nu a criticat nimeni mai mult decât mine China în ultimii 30 de ani. Ceea ce ne spun acum este că Administrația Chinei l-ar prefera pe Joe Biden. (...) Dar Rusia are interferențe permanente asupra alegerilor din SUA. Rusia a făcut acest lucru în 2016 și îl face și acum. Și ni se spune acest lucru în anumite limite, dar trebuie să le spună mai mult cetățenilor americani. Poporul american trebuie să decidă cine este președintele SUA, nu să ia decizia pentru noi Vladimir Putin (președintele Rusiei -n.red.)", a declarat Nancy Pelosi, potrivit postului CNN și site-ului Axios.com.

NCSC a avertizat că Rusia, China și Iranul încearcă să influențeze scrutinul prezidențial

Centrul Național pentru Securitate Cibernetică (NCSC) a avertizat că Rusia, China și Iranul încearcă să influențeze scrutinul prezidențial programat în noiembrie.

"Înaintea alegerilor din 2020, state străine vor continua să exercite în secret influență în încercările de a schimba preferințele și perspectivele alegătorilor din SUA, de a schimba politicile, de a accentua disensiunile în SUA și de a submina încrederea cetățenilor în procesul democratic", a declarat William Evanina, directorul Centrului Național pentru Securitate Cibernetică (NCSC).

"Evaluarea noastră este că preferința Chinei ar fi ca președintele Donald Trump, pe care Beijingul îl consideră imprevizibil, să nu câștige alegerile. (...) Apreciem că Rusia utilizează o serie de măsuri pentru a-l denigra pe fostul vicepreședinte Joseph Biden și ceea ce consideră a fi sistemul politic antirus. (...) Evaluarea noastră este că Iranul încearcă să submineze instituțiile democratice din SUA, pe președintele Donald Trump și să divizeze țara înaintea alegerilor din 2020", a precizat William Evanina.

Serviciile de informații au concluzionat că Rusia a încercat să influențeze alegerile prezidențiale în favoarea lui Donald Trump

Rusia și China încearcă să influențeze rezultatul scrutinului prezidențial programat în Statele Unite în noiembrie, a afirmat recent Joseph Biden, potențialul candidat democrat la funcția de președinte. "Știam dinainte, iar acum vă pot garanta că știu, întrucât am început să primesc din nou rapoarte de informare. Rușii încă sunt implicați în tentative de a delegitima procesul nostru electoral", a declarat Joseph Biden. "De asemenea, China și alții sunt implicați în activități menite să ne facă să pierdem încrederea în rezultatul alegerilor", a subliniat Joseph Biden.

Serviciile de informații americane au concluzionat că Rusia a încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale desfășurate în SUA în 2016 în favoarea lui Donald Trump, care a câștigat scrutinul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău