SUA | Membrii Antifa au vandalizat Memorialul Victimelor Comunismului din Washington DC

  • 05 Iunie 2020 12:08
SUA | Membrii Antifa au vandalizat Memorialul Victimelor Comunismului din Washington DC

În cadrul protestelor care se desfășoară de câteva zile în Statele Unite, Memorialul Victimelor Comunismului din capitala Washington DC a fost vandalizat, informează defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook de către Fundația Memorială a Victimelor Comunismului. Nu este prima oară când monumentul ridicat în memoria celor peste 100 de milioane de victime ale comunismului este vandalizat de către cei de la Antifa.

„Având în vedere că grupurile Antifa susțin în mod deschis ideologia marxistă și au vandalizat și în trecut memorialul nostru, nu este surprinzător că grupul să-l vandalizeze și să dezonoreze din nou memoria a peste 100 de milioane de morți”, a afirmat directorul executiv al Fundației Memoriale a Victimelor Comunismului, Marion Smith, pentru Daily Caller News Foundation, citat de jurnaliștii publicației În Linie Dreaptă.

Statuia a fost ridicată în memoria „Zeiței Democrației” care a fost ridicată inițial de către studenții chinezi care au protestat și au fost masacrați în Piața Tiananmen din Beijing, în iunie 1989, mai amintește sursa citată.

După ce au vandalizat memorialul victimelor comunismului, cei de la Antifa s-au fotografiat arătând degetul mijlociu piedestalului statuii unde este inscripționat mesajul: „Pentru cele mai bine de o sută de milioane de victime ale comunismului și pentru cei care iubesc libertatea”.

Președintele republican Donald Trump a anunțat printr-o postare pe Twitter, pe data de 31 mai, că Antifa va fi declarată organizație teroristă în Statele Unite.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău