SUA: La Los Angeles vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie pentru elevii de 12 ani și peste

  • 10 Septembrie 2021 12:57
SUA: La Los Angeles vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie pentru elevii de 12 ani și peste

Districtul școlar din Los Angeles, al doilea cel mai important din Statele Unite, a decis joi să impună tuturor elevilor cu vârsta de 12 ani și peste vaccinarea împotriva COVID-19 dacă doresc să frecventeze o instituție publică, relatează AFP și Agerpres. Acest vot al responsabililor districtului vizează aproximativ 600.000 de tineri, o premieră la o asemenea scară în țară.

Decizia survine în timp ce președintele Joe Biden a anunțat că vaccinarea va fi obligatorie pentru aproximativ două treimi dintre angajații americani, în special cei federali și ai companiilor cu peste 100 de persoane.

Decizia districtului școlar din Los Angeles de a impune purtarea măștii atât în interior cât și în exterior ar putea servi drept exemplu pentru mulți alții. Profesorii și angajații din acest district urmează să fie vaccinați împotriva COVID -19.

Moțiunea, adoptată în unanimitate cu șase voturi, prevede ca toți copiii prezenți fizic în clasă trebuie să fi primit o primă doză de vaccin până la 21 noiembrie, iar a doua până cel târziu pe 19 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău